fbpx
Сьогодні
22:32 13 Кві 2021

Кулеба запропонував країнам-членам НАТО 10 кроків на підтримку України

Фото: aa.com.tr

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запропонував представникам країн-членів НАТО 10 кроків, необхідних для підтримки України в умовах загострення безпекової ситуації на кордоні з РФ.

Про це міністр повідомив у відеозверненні, яке він оприлюднив у Facebook.

Він детально зупинився на причинах свого позачергового візиту до Брюселю.

"Я приїхав з 3 задачами. По-перше – це надати союзникам НАТО і держсекретареві США максимально оновлену комплексну картину того, що відбувається вздовж українського кордону, що робить Росія і які цілі вона переслідує. По-друге, я щиро подякував всім партнерам за ту підтримку, яка блискавично і дуже змістовно була ними висловлена і ті сигнали, які вони скомунікували Росії щодо неприпустимості ескалації, щодо неприпустимості продовження агресії щодо України. По-третє, найскладніше, але найцікавіше, – "дякуємо за слова, але давайте поговоримо, які конкретні дії ви зможете ще зробити на підтримку України", – повідомив Кулеба.

"Я також запропонував союзникам по НАТО 10 конкретних кроків, які вони можуть зробити для того, щоб оперативно і змістовно, по суті, нас підтримати в цій ситуації", – сказав міністр.

Кулеба наголосив, що є абсолютний консенсус на підтримку України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: