fbpx
Сьогодні
21:24 13 Кві 2021

Громадська рада доброчесності виявила, що в ОАСК немає жодного судді, до якого немає претензій

Голова правління Фундації DEJURE Михайло Жернаков каже, що за висновками Громадської ради доброчесності у ОАСК немає жодного судді, до якого немає претензій.

Про це він сказав у етері Громадського радіо.

"Принципово турбує одне, — що якісь судді отримають рекомендацію для переведення без конкурсу, а цього принципово не можна допустити, бо вручну хтось буде визначати, яких суддів перевести до нового суду. За висновками ГРД, жодного судді немає в ОАСК, до якого немає претензій, тобто їх всіх потрібно провести через конкурсну процедуру, де буде визначатись їхня доброчесність", — каже Жернаков.

За його словами, конкурс може провести ВККСУ, але вона ще не створена і має бути створена законопроєктом №3711, який у ВР зареєстрований.

"Законопроєкт абсолютно не вирішує проблеми створення ВККСУ. Точніше вирішує її шляхом узалежнення її від корумпованої і не реформованої ВРП, і якщо така комісія буде надавати рекомендації для переведення суддів без конкурсу, то в ліквідації цього суду жодного немає ефекту. Тому жодних переведень без конкурсу, і це має робити ВККСУ, створена за принципової участі міжнародних експертів. Тільки тоді у нас є шанс, що новий суд буде кращий за ОАСК, який у нас є зараз", — підкреслив Жернаков.

Нагадаємо, Зеленський вніс до Ради як невідкладний законопроект про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: