fbpx
Сьогодні
18:11 13 Кві 2021

До гендиректора ВДНГ з обшуками прийшли поліція і СБУ

До гендиректора ВДНГ Євгена Мушкіна з обшуками прийшли поліція та СБУ.

Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

"У мене у квартирі обшук, Діанка і малюки в шоці. Офіс ВДНГ і павільйони обшукують поліція і СБУ. Телефоном користуватися мені заборонили. Коли я тільки прийшов працювати на ВДНГ, мені говорили, що буде непросто. Багато хто не вірив, що у мене і моєї команди вийде перетворити напівзруйнований комплекс в популярне місце відпочинку городян. Запевняли, що реформувати державну інституцію – завдання не з простих", – пише він.

При цьому Мушкін заявив, що не очікував агресивних дій правоохоронних органів.

"Я завжди відкритий для будь-яких перевіряючих органів, вся звітність ВДНГ публікується на сайті комплексу. На будь-який запит державних служб, ми готові надавати документи та пояснення. Минулого тижня я був справді щасливий, що ми нарешті закрили величезний податковий борг ВДНГ перед державою, який накопичувався багато років. Але, мабуть, мої спроби відстояти цілісність території та зробити ВДНГ прикладом успішного відродження і трансформації державної інституції в Україні комусь не дають спокою…

Але навіть попри це, хочу заявити наступне: я не для того майже 5 років керую Експоцентром, щоб так просто здатися. Друзі, я прошу максимального розголосу: підтримайте нас і розкажіть про свавілля, яке відбувається на ВДНГ прямо зараз. Готовий давати коментарі ЗМІ", – пише Мушкин.

У меня в квартире обыск, Дианка и малыши в шоке. Офис ВДНГ и павильоны обыскивают полиция и СБУ. Телефоном пользоваться…

Posted by Evgeny Mushkin on Tuesday, April 13, 2021

Як говориться в повідомленні виставкового центру на Facebook, слідчі підозрюють керівництво ВДНГ в особі Мушкіна у зловживанні службовим становищем і отриманні хабара за передачу в оренду державного майна.

"Ми вважаємо ці дії шкодять репутації комплексу і такими, що порушують права його керівництва", – заявили в експоцентрі.

Там запевняють, що ведуть прозору звітність про витрати всіх коштів на офіційному сайті, а 9 квітня комплекс нарешті закрив всі податкові зобов'язання перед державою, які накопичувалися протягом 12 років, перерахувавши до державної скарбниці близько 40 млн грн.

"Зараз податковий борг ВДНГ дорівнює 0 грн. Це відбулося багато в чому завдяки вдалому менеджменту і тому, що в останні роки ключові показники діяльності ВДНГ покращилися. Велика територія, яку не розшматували й бульдозери приватних осіб, забудовників, роками спокушає бажання наживи у товстосумів і тих чиновників, які звикли жити за принципом "розділяй і володарюй. Втім, ми віримо, що зможемо захистити експоцентр", – вважають на підприємстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: