fbpx
Сьогодні
23:04 12 Кві 2021

"Процес здається театром абсурду": Кулеба прокоментував переговори в ТКГ

фото: МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловився про переговори у форматі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу. За його словами, переговорний процес перетворився у "театр абсурду".

Про це йдеться в інтерв'ю міністра іспанському виданню EFE.

Як наголосив Кулеба, він хотів би, щоб процес дипломатичного врегулювання був більш успішним, але Росія не бажає працювати на конструктивний результат.

"Відверто кажучи, мені процес консультацій ТКГ здається театром абсурду, де всі знають, що відбувається, майже всі рішення добре підготовлені і лежать на столі. Але оскільки російській стороні критично не вистачає політичної волі для досягнення мирної угоди, всі ходять колами", – пояснив він.

Міністр додав, що Росія "завела мінський процес у болото", а Україна та представники ОБСЄ навпаки завжди прагнули до конструктиву та знайти вихід з глухого кута у переговорах.

Як повідомляла Рубрика, Міністр зовнішніх справ Кулеба прибуде у Брюссель на позачергове засідання Комісії Україна-НАТО.

Також нагадаємо, що за даними західних агенцій, держсекретар США Ентоні Блінкен також цього тижня відвідає Брюссель для обговорення дій Росії, спрямованих проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: