fbpx
Сьогодні
22:28 12 Кві 2021

Офіційний Вашингтон заявив, що США відстежують ситуацію на кордоні України та Росії

Фото: Getty Images

У Вашингтоні відстежують ситуацію зі скупченням російських військ на українському кордоні, і "спостерігали за цим протягом вихідних".

Про це заявила у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, передає "Укрінформ".

Вона повідомила, що США і Україна продовжують активно контактувати на різних рівнях у зв'язку з посиленням військової загрози з боку РФ через накопичення російських військ біля українського кордону та в окупованому Криму.

"Ми залишаємось на зв'язку з українськими офіційними представниками на різних рівнях", – зауважила представниця адміністрації США.

Вона також повідомила, що загострення з боку Росії обговорять на зустрічі державного секретаря США Ентоні Блінкена і глави Пентагону Ллойда Остіна з союзниками та партнерами по НАТО, яка відбудеться цього тижня в Брюсселі.

Раніше Держсекретар США Ентоні Блінкен в ході телефонної розмови з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом обговорив ситуацію на кордоні Росії й України, закликавши РФ припинити нарощування військової присутності.

Також Зеленський заявив, що можливість російського вторгнення до України цілком реальна і держава до цього готова.

Нагадаємо, останнім часом ситуація на Донбасі загострилася. Об'єднані сили ледь не щодня зазнають втрат через обстріли бойовиків та підриви на мінах. З початку 2021 року на Донбасі загинули 23 військових, десять з них – у період з 26 березня.

Раніше голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що Україна більше не проводитиме переговори щодо Донбасу в Мінську, оскільки Білорусь перебуває у сфері впливу Російської Федерації.

Крім того, Кравчук терміново звернувся до спецпредставниці ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: