fbpx
Сьогодні
19:55 12 Кві 2021

Норвегія звернулася до Росії через нарощування сил на кордонах з Україною

Фото Reuters

МЗС Норвегії заявило, що стурбоване загостренням ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба відомства, пише НВ.

За словами міністра закордонних справ Еріксена Сорейде, Норвегія серйозно стурбована погіршенням ситуації на Донбасі і навколо України. У зв'язку з цим Росії закликають знизити напругу.

У міністерстві заявили, що окупація Криму Росією і його мілітаризація, включаючи останні пересування військ — це порушення суверенітету і територіальної цілісності України згідно з міжнародним правом.

МЗС Норвегії назвало масштабне пересування російських військ біля українського кордону свідомим загостренням напруги, яке суперечить зобов'язанням Росії як країни-учасниці ОБСЄ.

Також Зеленський заявив, що можливість російського вторгнення до України цілком реальна і держава до цього готова.

Нагадаємо, останнім часом ситуація на Донбасі загострилася. Об'єднані сили ледь не щодня зазнають втрат через обстріли бойовиків та підриви на мінах. З початку 2021 року на Донбасі загинули 23 військових, десять з них – у період з 26 березня.

Раніше голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що Україна більше не проводитиме переговори щодо Донбасу в Мінську, оскільки Білорусь перебуває у сфері впливу Російської Федерації.

Крім того, Кравчук терміново звернувся до спецпредставниці ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: