fbpx
Сьогодні
21:56 12 Кві 2021

Довибори в Раду: ЦВК зобов'язав комісію 87 округу скласти докладний протокол

Центральна виборча комісія (ЦВК) зобов'язала ОВК №87 скласти докладний протокол за підсумками голосування. У ЦВК наголосили, що поки не можуть визначити результати виборів у цьому окрузі.

Про це повідомила пресслужба ЦВК за підсумками засідання.

Відзначається, що ЦВК поки не може визначити результати виборів в 87 окрузі через оскаржень результатів виборів в судах. "В даний час в судах ще знаходяться апеляційні скарги на рішення суду першої інстанції по трьох справах. Результати їх розгляду повинні завтра, 13 квітня", – уточнили в комісії.

Глава ЦВК Олег Діденко зазначив, що з виборами в Івано-Франківській області склалися дві ситуації. Суд відзначив рішення про перерахунок голосів. Отже, окружна комісія повинна взяти за основу первинний протокол дільничної комісії і вести його дані в уточнений протокол.

Крім того, через визнання недійсним голосування на окремих виборчих дільницях ЦВК повинна скласти протокол про перерахунок та внести ці дані в уточнений протокол.

"Сподіваюся, що окружна виборча комісія виконає вимоги закону про встановлення достовірних результатів голосування, які максимально точно відображають волевиявлення виборців, а також в повній мірі враховують рішення судів", – додав глава ЦВК.

Нагадаємо, що кандидат у народні депутати в цьому ж окрузі Олександр Шевченко повідомив, що Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправним протокол окружної виборчої комісії (ОВК) про встановлення підсумків голосування на окрузі №87

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: