fbpx
Сьогодні
15:15 12 Кві 2021

Британський телеканал показав, як зсередини виглядає табір російських військ біля кордону України

Знімальна група британського телеканалу Sky News побувала біля нового табору російських військ під Воронежем (РФ) і на залізничній станції Маслівка, де розвантажуються ешелони з технікою неподалік від українського кордону.

Сюжет під назвою "Україна звинувачує Росію в розпалюванні напруженості й нарощуванні військового потенціалу" опубліковано на YouTube каналі ЗМІ (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця), пише "Обозреватель".

"Супутникові знімки й свідчення показують, що чисельність військ збільшується всього за декілька кілометрів від кордону з Україною, де сотням тисяч українців видали російські паспорти. Уряд Росії заявляє, що це переміщення – просто навчання", – йдеться у підписі під ним.

У своєму ролику британські журналісти показали вже оприлюднені групою розслідувачів Conflict Intelligence Team супутникові знімки, які демонструють масштаби розгортання табору. А також нові кадри руху техніки біля нього.

Зазначається, що військові вантажівки, які їм вдалося побачити, мають код 76 на державних номерах. І це означає, що вони прибули з Центрального військового округу РФ, тобто щонайменше за 1100 кілометрів від цього місця.

Водночас наголошується, що на станції Маслівка на південь від Воронежа є невелике військове містечко, з декількома вантажівками і наметом. Галявина перед станцією "порізана коліями" через постійне розвантаження військової техніки. Далі її везуть на найближчий полігон, який і перетворився на величезний військово-польовий табір росіян.

Як розповідають у своєму матеріалі журналісти Sky News, він тягнеться приблизно на 2,4 кілометра і впирається прямо в околиці дач і будинків місцевих жителів.

Ті заявили, що "забудова" табору почалася в кінці березня. Там видно величезну кількість військових вантажівок, ряди наметів і безліч військових.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: