fbpx
Сьогодні
14:38 11 Кві 2021

Одеська пляшкоголова скульптура "втратила" півголови ще понад місяць тому

Фото: vanlav.ph / Instagram

Одеська скульптура з будинку Русова в Одесі вже понад місяця не має половини голови.

Одеський фотограф Іван Лавков надіслав до редакції "Рубрики", що ситуація сталася понад місяць тому.

Він розповів, що прогулюючись вулицями міста ще 9 березня він робив фотографії одеської архітектури. Надалі, придивившись до них, він виявив  пляшкоголову скульптуру, новина про яку через місяць розлетілася соцмережами.

Скульптура з пляшкою в голові

"Швидше за все хотіли приховати сліди халтурної роботи від жителів і влади міста, але виходить тільки через місяць, а може і більше, городяни помітили і в соцмережах це розповіли!", – зазначив фотограф.

Зрештою, пошкоджена фігура янгола розташована під самим дахом будинку, тому достеменно невідомо, коли саме сталося руйнування.

Фотографії одразу ж розлетілися соціальними мережами й стали джерелом для безлічі мемів. Деякі побачили в пляшці обриси кобри, а інші "приміряли" її на обличчя мера Одеси Геннадія Труханова.

Сам мер Одеси невдовзі відреагував на інцидент і заявив, що підрядник реставруватиме скульптуру своїм коштом.

"Попри те, що визначну пам'ятку відновлено, в нас були й залишаються питання до підрядника щодо якості робіт. Учорашній кричущий випадок зі скульптурою підтверджує правоту мерії. Пластикова пляшка в скульптурі — це яскрава ілюстрація байдужого ставлення деяких комерсантів до свого міста. І таких прикладів у нас, на жаль, вистачає. Звісно, ми цю ситуацію просто так не залишимо. І зробимо все, щоб підрядник своїм коштом усунув усі недоліки реставрації будинку Русова вже в найкоротші терміни", – написав Труханов у Facebook.

Він наголосив, що міськрада судиться із фірмою, яка намагалася вкрасти в міста будинок Русова.

О ситуации с Домом Руссова.Несмотря на то, что достопримечательность восстановлена, у нас были и остаются вопросы к…

Posted by Геннадий Труханов on Friday, April 9, 2021

Нагадаємо, що кілька днів тому у соцмережах поширили пошкоджену скульптуру з будинку Русова в Одесі, хоча саму будівлю реконструювали трохи більше року тому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: