fbpx
Сьогодні
10:08 11 Кві 2021

"Ні цивільній війні в Україні": Мендель потрапила у новий скандал

Прессекретар президента України Юлія Мендель написала у Facebook коментар із хештегом "#NoCivilWar in Ukraine". Це викликало суперечку.

Про це пише Детектор Медіа.

Мендель вказала свій коментар під постом прессекретаря Посольства Великої Британії в Україні Олексія Курки. Той звернув увагу на те, що британське видання The Spectator назвало війну в Україні "громадянською".

Скандал довкола Юлії Мендель

"Господи, Юля! No Civil War – це «ні – громадянській війні"! Якщо ви хотіли сказати "не громадянська війна" – варто щонайменше написати Not Civil War!", – написав політичний діяч Сергій Висоцький до допису Мендель.

Журналіст Людмила Маркиз додала, що вислів Юлії Мендель – "це українська англійська", по аналогії зі словами речниці про українську російську мову.

Інші користувачі соцмережі заступилися за Мендель. Мовляв, її вислів можна трактувати як скорочений від "There is no civil war in Ukraine" – тобто в Україні немає громадянської війни, що є правдою. Також на захист пані Мендель написали, що хештег #NoCivilWar активно використовували в США. Однак користувачі додавали його в контексті того, щоб не допустити громадянську війну в США, а не заперечити те, що наявна війна є громадянською.

Нагадаємо, нещодавно Юлія Мендель заявляла, що в Україні існує "українська" російська мова.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: