fbpx
Сьогодні
09:53 11 Кві 2021

Байден розглядає кандидатуру нового директора з питань Росії в Раді нацбезпеки, - ЗМІ

Фото Reuters

Президент США Джо Байден розглядає кандидатуру глави Інституту Кеннана у Вашингтоні Метью Рожанські як директора з питань Росії в Раді нацбезпеки Сполучених Штатів.

Про це повідомляє Axios.

Рожанські хвалять за його наукові дослідження.

Видання нагадує, що українські випускники Інституту Кеннана у 2018 році у відкритому листі назвали свою установу "мимовільним інструментом політичного втручання Росії".

Вони звинуватили інститут в зростаючій прокремлівській політиці, відсутності демократичних процедур.

Портал звертає увагу, що потенційне призначення Рожанські "відбувається в небезпечний момент в російсько-американських відносинах, коли між країнами зростає напруженість через втручання Кремля у вибори 2020 року, злому американських агентств SolarWinds, затримання опозиціонера Олексія Навального і недавнього нарощування військової потужності уздовж кордону зі східною Україною".

Метью Рожанські – американський політолог, директор інституту Кеннана, виконавчий секретар американської частини Дартмутського діалогу. Один з провідних фахівців з Росії в США.

У 2010 – 2013 роках Рожанські працював заступником директора Російської та Євразійської програми у Фонді Карнегі за міжнародний мир, де заснував програму досліджень по Україні.

До цього він обіймав посаду спеціаліста з політичних питань в Посольстві США в Києві.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: