fbpx
Сьогодні
23:02 10 Кві 2021

Зеленський прокоментував візит до Туреччини

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський прокоментував візит до Туреччини.

Свою думку він висловив у соцмережах.

"Добре мати надійного сусіда, навіть якщо наш спільний кордон – ціле море. Туреччина стрімко рухається вперед і мотивує розвиватися та використовувати всі можливості для комфортного життя людей.

Сьогодні українська делегація прибула до Стамбула. Я мав приємність віч-на-віч спілкуватися з Президентом Реджепом Таїпом Ердоганом дві години замість запланованої однієї. Пишаюся, що ми називаємо один одного другом", – наголошує Зеленський.

Він зазначив, що Туреччина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та готова долучитися до Кримської платформи. За його словами, це важливий сигнал, що дії Росії – виклик і для країн Чорноморського регіону.

"Анкара зацікавлена у сильній незалежній Україні в межах кордонів, що визнані у світі. Співпраця наших країн з точкової впевнено переросла в масштабну. Результати та перспективи спільної роботи ми обговорили на 9-му засіданні Стратегічної ради високого рівня.

Нинішні результати економічної співпраці – не межа наших планів. Є всі можливості товарообіг в обсязі 5 мільярдів доларів збільшити вдвічі. Цьому зможе сприяти підписання Угоди про вільну торгівлю. У фокусі спільних інтересів – перспективи співпраці в енергетичному та оборонному секторах", – наголосив Зеленський.

Він відзначив гуманітарний проект з будівництва 500 квартир для кримських татар у кількох українських містах.

"Про це ми домовлялися раніше – і от нарешті цьогоріч почнеться будівництво. Наші партнери долучаються до втілення багатьох інфраструктурних проектів в Україні. Дороги в Туреччині вважаю одними з найкращих у світі. Тож турецький досвід додає українському «Великому будівництву» швидкості та якості. Ми запрошуємо інвестувати і в розвиток аеропортів. Як морська країна, Туреччина може взяти участь у концесії українських портів", – каже він.

Раніше Зеленський провів зустріч із Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський в суботу прибув до Туреччини, аби зустрітися з президентом Таїпом Ердоганом, взяти участь у дев'ятому засіданні Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною й підписати низку договорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: