fbpx
Сьогодні
17:26 10 Кві 2021

Єрмак повідомив деталі візиту Зеленського до Туреччини

Фото: ОПУ

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак розповів про візит президента Володимира Зеленського до Туреччини.

Про це він сказав в етері Україна 24.

"Ви знаєте, що сьогодні проходить засідання 9-ї українсько-турецької стратегічної ради. Саме в ці хвилини відбувається зустріч віч-на-віч президента Зеленського і президента Ердогана. Дуже широкий спектр питань, які вони розглядають, безумовно, вони говоритимуть і про ситуацію на Донбасі, і про Кримську платформу, і про двостороннє співробітництво. Після закінчення зустрічі почнеться засідання ради, у нас дуже велика делегація, яка представляє практично всі галузі і економічні, і військові, насичена програма, дуже хороший візит, ми вже відчуваємо, як нас тепло приймають. Ми відчуваємо підтримку Туреччини весь час, думаю, сьогодні буде підписано низку важливих документів", – повідомив він.

Єрмак також прокоментував телефонну розмову президентів Росії і Туреччини Володимира Путіна й Реджепа Ердогана, яка відбулася напередодні візиту Зеленського:

"Я не знаю подробиць цієї розмови, але я думаю, що у президентів буде можливість поговорити і на цю тему. Думаю, що незалежно від будь-яких розмов Туреччина є стратегічним партнером, який повністю підтримує наш суверенітет і територіальну цілісність, виступає за зупинення війни на Донбасі, повернення наших територій і деокупацію Криму".

На запитання, чи обговорять Зеленський з Ердоганом надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО, глава Офісу президента відповів:

"Подивимося. Думаю, що все, що стосується інтересів України, в яких наші партнери і Туреччина змогли б відіграти важливу роль, всі ці питання будуть обговорюватися. Думаю, що після завершення засідання ради і переговорів президент і члени нашої делегації зможуть вже проінформувати в деталях про домовленості. Хочу додати, що вчора президент повернувся з Донбасу, тому йому є що розповісти турецькому колезі, безпосередньо побувавши в гарячих точках, де були провокації, в яких ми, на жаль, втратили наших військових".

Раніше стало відомо, що Зеленський розпочав зустріч із Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський в суботу прибув до Туреччини, аби зустрітися з президентом Таїпом Ердоганом, взяти участь у дев'ятому засіданні Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною й підписати низку договорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: