fbpx
Сьогодні
12:03 10 Кві 2021

Таран: Росія бажає повернути Україну під свій контроль та зірвати вступ до НАТО

Російська Федерація через військову присутність поблизу кордону України та у Криму бажає примусити до поступок у переговорному процесі та продемонструвати готовність до застосування збройної сили щодо України.

Про це йдеться у заяві міністра оборони України Андрія Тарана, яка була опублікована на сайті міністерства.

"Весна 2021-го року нагадує: коли агресор декларує пакт про ненапад, завжди треба шукати таємну частину протоколів. У Москві ніколи не ховали далеко методичку як подавати "пакт молотова-рібентропа". Навіть більше: сьогодні, у цифрову епоху, кремлівські стратеги активують старий сценарій про "радіостанцію у Гляйвіці". Російські пропагандисти розганяють страшилки, орієнтовані на мешканців наших тимчасово окупованих територій, про нібито агресивні наміри сил оборони України і підготовку до якогось наступу", – зазначає Таран та додає, що перекиданням військової сили до українських кордонів Росія намагається залякати світову спільноту.

Також міністр оборони наголошує, що приводом для поновлення активної збройної агресії Росії проти України може стати як спровоковане загострення обстановки в районі конфлікту, так і звинувачення України у порушенні прав російськомовних і українських громадян, яким видали російські паспорти.

Водночас Таран підкреслив, що Україна збирається повернути окуповані території виключно політико-дипломатичним шляхом.

"Спільні зусилля наших військових та дипломатів в Україні та на міжнародній арені вже не перший рік стримують Російську Федерацію від повномасштабних бойових дій, проте, події останніх двох тижнів чітко демонструють, що ці зусилля необхідно збільшувати", – наголосив Андрій Таран.

Він зауважує, що на сьогодні "найбільш переконливим та дієвим механізмом донесення до офіційної Москви стійкої та безкомпромісної позиції міжнародної спільноти" є прискорення процедури входження України до НАТО.

"Євроатлантична інтеграція є запорукою суверенітету і територіальної цілісності України. Від такого рішення виграють як Україна, так і НАТО", – переконаний очільник Міноборони.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: