fbpx
Сьогодні
19:57 10 Кві 2021

Похорон принца Філіпа відбудеться 17 квітня у Віндзорі

Похорон чоловіка королеви Великої Британії Єлизавети II принца Філіпа відбудеться 17 квітня у Віндзорі.

Про це повідомляє BBC.

У Букінгемському палаці заявили, що похорон принца Філіпа, який помер 9 квітня, відбудеться 17 квітня. Церемонія пройде у Віндзорі, невеликому місті в 35 км від Лондона, де знаходиться літня резиденція британських монархів.

Очікується, що принц Гаррі прилетить зі США, щоб приєднатися до інших членів королівської родини на церемонії. Вони супроводжуватимуть труну, а королева особисто поїде до каплиці.

За словами представника палацу, захід відповідно до побажання покійного буде "ритуальним королівським похоронам", а не державним.

Розпочнеться церемонія о 15:00 за місцевим часом, її транслюватимуть по телебаченню. Похорон адаптують під санітарні вимоги, запроваджені у зв'язку з пандемією COVID-19.

Королева схвалила рекомендацію прем'єр-міністра Бориса Джонсона і оголосила наступні вісім днів – до дати похорону Філіпа – трауром по всій Великій Британії. Весь цей час державні прапори будуть приспущені, крім королівського штандарту над резиденцією Єлизавети II.

Нагадаємо, у п'ятницю, 9 квітня, помер чоловік королеви Великобританії Єлизавети II герцог Единбурзький Філіп. Йому було 99 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: