fbpx
Сьогодні
15:28 10 Кві 2021

Чоловікові, який своїм екскаватором допоміг розблокувати Суецький канал, не заплатили, - ЗМІ

Оператор екскаватора єгиптянин Абдулла Абдул-Гавад пʼять днів і ночей практично без перерви відкопував ніс застряглого в Суецькому каналі контейнеровоза Ever Given. Однак його зусилля не були достойно оцінені.

Про це пише Business Insider.

Коли 23 березня Абдул-Гавад почув про аварію в каналі, він вирішив, що в цей день у нього не буде роботи. Але виявилося навпаки.

"Потрібно, щоб ви сіли в машину і приїхали прямо зараз, тому що ви єдиний водій екскаватора, який знаходиться поруч з місцем аварії", — сказав 28-річному Абдуллі його бос.

Прибувши до контейнеровозу, Абдул-Гавад спочатку спорудив із зібраного на березі щебеню насип, по якому він зміг підʼїхати під самий ніс судна.

Фотографії маленького екскаватора поруч з гігантським судном стали для всього світу приводами для мемів, але для Абдул-Гавад ситуація була набагато менш кумедною — робота під судном була реально небезпечною. Але він продовжував витягувати пісок і каміння з-під носа судна.

Відкопування корабля Ever Given

Через пару днів до місця робіт прибули ще два екскаватора, але їхні оператори побоялися робити те, що робив Абдул-Гавад. Вони тільки відвозили в сторону матеріал, який він викопував.

Абдул-Гавад сказав, що він і його колеги були "напівмертвими від виснаження".

Але те, що вони зробили, все змінило. "В ту хвилину, коли ми побачили, як відпливає корабель, втома немов випарувалася від радості за наше досягнення", — пояснив Абдалла.

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі видав переможну заяву: "Єгиптяни поклали край кризі, викликаної Ever Given, незважаючи на величезну технічну складність, яка оточувала цей процес".

Абдул-Гавад сказав, що його майже не залучали до святкування. За винятком невеликої церемонії, проведеної однією газетою, ніхто не зазначив роль, яку він зіграв при звільненні судна.

Він відчуває себе скривдженим. "Керівництво Суецького каналу поплескувало себе по плечу і говорило, яку прекрасну роботу вони виконали, — сказав він. — Але без екскаватора судно ніхто б не звільнив".

Проте, Абдул-Гавад каже, що він з гордістю буде згадувати ті незвичайні дні. "Це досягнення в першу чергу для Єгипту, але це досягнення і для мене. Таке трапляється, може бути, раз в житті. Це те, чим можна пишатися", — сказав він.

Нагадаємо, наприкінці березня у Суецькому каналі контейнеровоз Ever Given застряг боком, через що рух каналом було зупинено. Через це збитки у торгівлі вимірювали мільйонами доларів США.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: