fbpx
Сьогодні
11:49 10 Кві 2021

Блінкен провів розмову з міністрами зовнішніх справ Франції та Німеччини щодо зростання російської агресії супроти України

Фото: state.gov

Держсекретар США Ентоні Блінкен у телефонній розмові з главою МЗС Франції Жан-Івом Ле Дріаном і главою МЗС ФРН Гайко Маасом обговорив необхідність припинення "односторонніх провокацій" на сході України, які спричинені Росією.

Про це йдеться у повідомленні Держдепу США, про що передає "Інтерфакс-Україна".

"Держсекретар Ентоні Блінкен говорив сьогодні з французьким міністром закордонних справ Жан-Івом Ле Дріаном…Вони обговорили необхідність того, щоб Росія поклала кінець небезпечній і безвідповідальній риториці, нарощування військової потужності в окупованому Криму та вздовж кордонів України, а також одностороннім російським провокаціям уздовж лінії контакту на сході України", – йдеться в повідомленні.

У документі наголошується, що Блінкен і Ле Дріан під час бесіди висловили підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

За даними Держдепу, також відбулася аналогічна телефонна розмова Блінкена з Маасом. Лідери обговорили "важливість підтримки України проти односторонніх провокацій Росії уздовж лінії контакту в східній Україні, окупованому Криму та вздовж кордонів України".

Раніше у Білому Домі зазначили, що Росія зосередила на кордоні з Україною саме значне число військ з 2014 року.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: