fbpx
Сьогодні
22:05 09 Кві 2021

У Зеленського заявляють, що можуть притягти Тупицького до суду силою

Ексглава Конституційного суду України Олександр Тупицький може бути примусово доставлений до суду для обрання йому запобіжного заходу.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" представник президента Володимира Зеленського в КСУ, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський.

"Сам факт того, що панове Тупицький і Касмінін звернулися з адміністративним позовом до Верховного суду як до суду першої інстанції, вже підтверджує те, що вони визнали, що вони вже не є суддями. Тобто в цьому випадку пан Тупицький як фігурант провадження може бути доставлений до зали суду, зокрема із застосуванням приводу. Він втратив охорону як глава Конституційного суду, але за законом про держохорону органів держвлади та посадових осіб особа, яку охороняють ще протягом року після припинення повноважень, має право на держохорону. Думаю, що якщо пан Тупицький не буде з'являтися на засідання суду без поважних причин, до нього може бути застосований привід", – заявив представник Зеленського в КСУ.

Як повідомляла Рубрика, кримінальну справу Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило стосовно Тупицького за фактом вчинення самоправства.

Крім того, 2 березня голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив до суду два протоколи про адміністративне порушення стосовно Тупицького.  Однак 26 березня Тупицький не прийшов до суду. Того ж дня НАЗК склало на нього ще один протокол.

27 березня Зеленський скасував указ про призначення Тупицького суддею КСУ. Президент Зеленський заявив, що Тупицький та Касманін "можуть відправлятися на заслужений відпочинок".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: