fbpx
Сьогодні
21:27 09 Кві 2021

ЦВК підтвердила перемогу Аксьонова на довиборах

Центральна виборча комісія офіційно визнала переможцем на проміжних виборах народного депутата на 50 окрузі Андрія Аксьонова попри звинувачення в сепаратизмі.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

"Відповідно до виборчого законодавства на підставі протоколу окружної виборчої комісії про підсумки голосування в ОВО № 50 з поміткою "Уточнений" Комісія встановила результати проміжних виборів народного депутата України 28 березня 2021 року в одномандатному виборчому окрузі № 50. За даними протоколу народним депутатом України обрано Андрія Аксьонова. За нього проголосувало 19 949 виборців, що становить понад 64% від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні. Відповідний протокол ЦВК підписали всі присутні на засіданні члени Комісії", – йдеться у повідомленні.

Водночас у ЦВК зазначають, що попри звинувачення Аксьонова у сепаратиських діях вони не мали права знімати його з виборів.

"Звинувачення будь-якого кандидата у сепаратизмі чи будь-якому злочині, в тому числі і порушення кримінальної справи, не є підставою для відмови в реєстрації чи скасування реєстрації кандидата у народні депутати України, оскільки такі діяння мають встановлюватись у судовому порядку. Лише у разі набрання щодо кандидата у депутати законної сили обвинувальним вироком суду за вчинення умисного злочину Комісія може відмовляти чи скасовувати реєстрацію кандидатів", – зазначають у ЦВК.

Також Центральна виборча комісія зауважила, що на сьогодні законодавство України не передбачає ні можливості, ні механізму скасування реєстрації кандидатом у народні депутати особи, у якої виявлено громадянство іншої держави, поки ця особа є громадянином України, або з будь-яких інших підстав, прямо не передбачених законом. Це саме стосується встановлення результатів виборів.

Нагадаємо, що на довиборах на Івано-Франківщині ЦВК заявила про опрацювання усіх протоколів та перемогу Василя Вірастюка, який балотувався від партії "Слуга народу".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: