fbpx
Сьогодні
16:43 09 Кві 2021

Шмигаль відповів на пропозицію Кличка запровадити локдаун по всій Україні

Фото: КМУ

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє що уряд завжди готовий до співпраці до представників місцевої влади, однак не коли мова йде про політичний піар.

Про це прем'єр зазначив у Telegram.

Шмигаль певен, що в деяких регіонах після запровадження Державною комісією з ТЕБ і НС "червоного" рівня епідемічної небезпеки та відповідальної роботи місцевих органів влади ситуації з поширенням коронавірусу вирівнялась.

"На сьогодні місто Київ залишається в "червоній" зоні. Але я впевнений, що в разі ефективного контролю за протиепідемічними заходами, які передбачає червоний рівень небезпеки, столиця також зможе швидко пройти ковідний пік. Саме на цьому має сьогодні зосередитись міська влада Києва", – зазначив він і додав, що мер Києва Віталій Кличко "має свою відповідальність у питанні впровадження та контролю за ходом місцевого локдауну".

Шмигаль зазначив, що у Кличка є всі необхідні повноваження задля покращення ситуації з поширення коронавірусу в Києві.

"Київ має чи не найбільше ресурсів та можливостей, щоб зробити протидію поширенню інфекції та захист людей ефективними. Але якщо у міського голови Києва, який також є головою міської адміністрації, інша думка… І він вважає, що одночасно повноважень міського голови й голови КМДА йому недостатньо, аби ефективно протидіяти COVID у столиці, тоді можемо разом звернутися до Президента України з пропозицію про призначення нового очільника КМДА", – підкреслив Шмигаль.

Нагадаємо, 9 квітня очільник столиці Віталій Кличко на брифінгу звернувся до Кабінету міністрів з пропозицією запровадити загальнонаціональний локдаун в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: