fbpx
Сьогодні
18:05 09 Кві 2021

Офіс Генпрокурора передав 19 звернень до Міжнародного кримінального суду щодо злочинів Росії

Офіс генпрокурора передав вже 19 звернень щодо Донбасу та Криму до Міжнародного кримінального суду.

Про це розповіла прокурорка департаменту злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, Аліна Павлюк в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Це вже 19-е звернення з приводу подій на Донбасі та в Криму. Те, що буде далі, за процедурою… У грудні минулого року чинна прокурорка МКС оголосила про те, що ситуація в Україні відповідає критеріям, які дозволяють відкрити повноцінне розслідування. Тепер згідно з процедурою прокурор МКС повинен звернутися до судової палати, і з позитивним рішенням переходити до безпосереднього розслідування ситуації, відбору кейсів, які передаватимуться на розслідування, та ідентифікації людей, яким будуть пред'являтися підозри", — розповіла вона.

Павлюк відповіла на запитання про результативність попередніх 18 звернень до МКС.

"Загалом завдання таких звернень – це інформування, збір і аналіз того, що у нас є, докази, які зібрали Офіс генпрокурора і правоохоронні органи в рамках кримінальних проваджень, і привернення уваги МКС до окремих категорій злочинів. МКС не зможе охопити всі злочини, які скоювалися на Донбасі, тому наше завдання — привернути їхню увагу до найбільш значних і жорстоких ситуацій", — сказала вона.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: