fbpx
Сьогодні
12:14 09 Кві 2021

На станції "Академік Вернадський" запрацював безлімітний інтернет: допомогла вітчизняна ІТ-компанія

9 квітня на станції "Академік Вернадський" встановили та запустили антену General Dynamics діаметром 2,4 м. Тепер в українських полярників є безлімітний інтернет.

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр у Фейсбук.

Підтримати нашу станцію та подарувати антену і весь комплекс ІТ-обладнання для нової якості зв'язку загальною вартістю біля 30 тис. доларів вирішила українська ІТ-компанія MacPaw

Апаратура здолала довгий шлях, ускладнений, як і вся логістика, ковідним карантином та іншими обмеженнями, але нарешті дісталася найвіддаленішої точки планети, де працюють українці.

Українським полярникам на станції

Обладнання також підвищило швидкість підключення до мережі Інтернет та збільшило швидкість передачі даних в мережу у 8 разів: з 500 kb/s до 4 Mb/s.

"Дослідження полярних регіонів, океану та космосу є маркерами, що відрізняють країни першого світу від країн третього. Я дуже радий, що саме прогресивний молодий український ІТ-бізнес розуміє, навіщо Україні досліджувати Антарктиду, і готовий своїми грошима підтримати нашу науку. Саме така синергія науки та приватного сектору виводить країни із бідності до технологічних проривів та економічного процвітання", – зазначив директор Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

До цього загальний обсяг трафіку на місяць був 30 GB. А 3 роки тому полярники взагалі не мали нормального зв'язку зі світом: лише раз на тиждень можна було надсилати та отримувати текстові повідомлення.

"Тепер же учасники експедицій матимуть необмежений зв'язок з "великою землею" та насамперед своїми рідними. І звісно зніматимуть для вас більше класних відео про Антарктиду та свою роботу", – зазначено у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: