fbpx
Сьогодні
12:51 09 Кві 2021

Кличко пропонує Кабміну запровадити загальнонаціональний локдаун

English version here

Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну.

Про це столичний очільник заявив на брифінгу, пише Укрінформ.

"Я звертаюся до уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну. Справжнього локдауну. Пересування між регіонами країни повинно бути обмежено, з контролем за дотриманням суворих правил", – сказав Кличко.

Доповнення

За його словами, Україна сьогодні знаходиться в трійці європейських країн за кількістю хворих за добу і кількістю смертей від COVID-19.

"Тільки з початку цього місяця, з 1 квітня, в країні померли 3556 людей. У Києві померли 392 хворих, і це за 9 днів. Така страшна динаміка розповзання вірусу. І скільки ще людей повинні захворіти, скільки померти, щоб уряд, центральна влада зрозуміли, що потрібні негайні заходи на державному рівні, інакше, й в умовах відсутності масового вакцинування, країну чекає катастрофа", – наголосив він.

За словами Кличка, наразі відбувається "безконтрольне розповсюдження вірусу і його міграція країною".

"У нас усі хочуть їздити в громадському транспорті; працювати в офісах, а не дистанційно; гуляти натовпами без масок; влаштовувати вечірки; їздити гуляти в інші міста", – підкреслив він.

Мер зазначив, що зранку спілкувався телефоном з головними лікарями кількох столичних медзакладів.

"Медикаментів і засобів захисту скрізь вистачає. Але там заповненість ліжок на 100%, в інших лікарнях – на 110%. Там закінчуються місця з киснем. Лікарі виснажені", – наголосив він.

Рубрика:
Здоров'я Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: