fbpx
Сьогодні
19:03 09 Кві 2021

Арестович: Нас не залишать сам на сам з Росією

Коллаж: "Восточный вариант"

Міжнародна спільнота підтримала Україну в зв'язку з концентрацією біля її кордонів військ Росії і показала, що не залишить її сам на сам з Кремлем.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" радник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович.

"ОБСЄ, Франція, Німеччина на рівні МЗС, заяв лідерів висловили свою оцінку, надали концентрації російських військ на кордоні з Україною. З останніх – пані Меркель, позавчора вона провела бесіду з Путіним, наскільки ми знаємо з відкритих джерел, закликала його відкликати війська з кордонів, припинити погрози тощо, змінити напрямок політики", – сказав він.

Арестович заявив, що Україні надана потужна підтримка.

"За останні 10 днів розмови з Байденом, лідером Британії, лідером Канади, польським представником, главою НАТО, главою військового комітету НАТО. Практичні дії західних військ на підтримку України. Заплановано візит Зеленського до Франції. Це достатньо свідчить про всеосяжну підтримку і дає впевненість у тому, що нас не залишать сам на сам з Росією", – заявив радник української делегації в ТКГ.

Він додав, що Росія "проводить стратегічну кампанію дезінформації, залякування як Заходу, так і України", і допустив, що "на фронті локальні загострення можливі".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: