fbpx
Сьогодні
14:28 08 Кві 2021

В Австрії занепокоєні діями Росії та очікують на мирне врегулювання конфлікту

У зовнішньополітичному відомстві Австрії занепокоєні діями Росії та очікують, що "сторони будуть прагнути до мирного врегулювання конфлікту та утримаються від будь-яких провокацій".

Про це повідомили у Міністерстві європейських та міжнародних справ Австрії, пише "Укрінформ".

"Ми із занепокоєнням стежимо за повідомленнями про зростаючу кількість порушень режиму припинення вогню та переміщення військ. Міністри закордонних справ ЄС розглянуть розвиток ситуації в Україні на наступній зустрічі", – прокоментували в австрійському МЗС питання щодо переміщення військ ЗС РФ біля кордонів України та порушення перемир'я на Сході.

У зовнішньополітичному відомстві Австрії також вказали на очікування, що "сторони будуть прагнути до мирного врегулювання конфлікту та утримаються від будь-яких провокацій".

Ситуацію зі стягуванням військ до кордону України планують обговорити на найближчій зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Європейського Союзу.

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявляв, що візьме участь у засіданні глав МЗС країн ЄС, запланованої на 19 квітня.

Як повідомляла Рубрика, 1 квітня стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

За даними розвідки, російська сторона стягнула 28 батальйонних тактичних груп до державного кордону України.

7 квітня стало відомо, що Литва запропонує союзникам по НАТО надати Україні план дій щодо членства (ПДЧ), який дозволить країні стати членом Північноатлантичного альянсу.

8 квітня стало відомо, що російські війська концентруються у польовому таборі на південь від Воронежа — це приблизно 250 км від кордону з Харківською та підконтрольною Україні Луганською областями. Цю концентрацію військ неможливо пояснити навчаннями чи навіть приготуваннями до українського наступу.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: