fbpx
Сьогодні
18:01 08 Кві 2021

У Києві лікарні переповнені хворими на COVID-19: люди лежать у коридорах, - Кличко

Фото: RFI

Мер Києва Віталій Кличко звернувся з проханням до центральних органів влади дозволити розміщувати хворих на коронавірус в відомчих лікарнях, оскільки муніципальні лікарні переповнені.

Про це він сказав в ефірі на каналі "Україна 24".

"Протитуберкульозні лікарні задіяні, як і інфекційні відділення. Якщо в пологових будинках у нас є вільні місця, то в цьому напрямку буде відповідне розпорядження, розглядаємо для того, щоб розміщувати хворих. Якщо таких місць не буде, будемо шукати. У відомчих лікарнях, які у нас стоять напівпорожні в Києві, є 11 тис. ліжок. Вони потроху нам дають місця, але ще велика кількість місць в запасі є. У цьому напрямку ми сподіваємося на допомогу центральної влади", – сказав мер.

За словами Кличка, в міських лікарнях пацієнти лежать в коридорах.

"Ситуація змінилася, але, на жаль, не в кращу сторону. У нас близько 2 тис. нових випадків захворювання, 48 осіб померли, і ми бачимо, що кожен день помирає від 40 до 50 осіб. Переповненість – я позавчора перевіряв 3-ю лікарню, на 320 місць там 370 чоловік, вона переповнена, люди лежать в коридорах. Така ж ситуація і в інших лікарнях, а відомчі стоять порожні", – сказав Кличко.

Нагадаємо, за минулу добу в Києві зафіксували 1886 випадків коронавірусу.

Рубрика:
Здоров'я Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: