fbpx
Сьогодні
20:32 08 Кві 2021

Кличко пояснив, чому досі не була закуплена вакцина для Києва

Столиця України досі не закупила для мешканців міста вакцину проти COVID-19 через "великі складнощі з постачанням".

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко у програмі "Україна 24".

Кличко повідомив, що наразі столиця отримала понад 42 тисячі доз вакцин, а понад 30 тисяч киян було вакциновано. "Тобто вакцина ще є. Ми зараз працюємо, і я працюю особисто по своїх контактах, і сподіваємося, що отримаємо додаткові вакцини. Вакцинація — це ефективний метод зупинення інфекції", — сказав він.

Щодо своєї обіцянки про закупівлю містом 1 мільйона доз вакцини Кличко зазначив, що переговори наразі продовжуються з усіма ключовими виробниками.

"Ключова складова в усіх країнах закупівлі вакцин — це відповідальність центральної влади. Я розумію, що вона зараз не може поставити вакцини, і використовую всі свої можливості, персональні контакти, щоб вакцину отримати. Зараз є великі складнощі з постачанням, і я роблю на своєму рівні — я не повинен цього робити! Але ми прийняли рішення, виділили кошти, і я роблю все можливе, щоб вакцина була в Києві. Ми гратись у політику не будемо", — сказав він.

Нагадаємо, у лютому мер Києва Віталій Кличко заявляв, що Київ закупить 1 млн доз вакцини проти COVID-19 "протягом кількох тижнів".

Рубрика:
Здоров'я Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: