fbpx
Сьогодні
16:16 08 Кві 2021

Більше 10 катерів Каспійської флотилії Росії переходять у Чорне море

Фото: РИА Новости © Денис Абрамов

Більше 10 катерів Каспійської флотилії Російської Федерації здійснюють міжфлотський перехід у Чорне море під приводом навчань.

Про це повідомляє "Українська правда", з посиланням на пресслужбу Південного військового округу РФ.

"В рамках здачі контрольної перевірки за зимовий період навчання більше 10 десантних і артилерійських катерів і суден Каспійської флотилії Південного військового округу здійснюють міжфлотський перехід із Каспійського до Чорного моря.

Перед виходом із пункту базування в Махачкалі екіпажі катерів відпрацювали повний цикл базової підготовки та виконали курсові завдання в морі… Згідно з планом здачі контрольної перевірки, екіпажі катерів КФЛ у взаємодії з силами Чорноморського флоту візьмуть участь у залікових морських навчаннях", – зазначається у повідомленні.

При підготовці до переходу було проведено тренування з проходження вузьких ділянок і проливних зон.

Тим часом, в окупованому Криму підрозділи військової поліції та військової автомобільної інспекції ЧФ РФ провели навчання на полігоні Ангарський, тренуючись відбивати напад на колону військової техніки.

За наказом командувача військами ЮВО РФ Олександра Дворнікова для перевірки готовності до відбиття морських і повітряних десантів залучено підрозділи морської піхоти і берегових військ Чорноморського флоту РФ і Каспійської флотилії Росії.

Як повідомляла Рубрика, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак у Верховній Раді повідомив, що уздовж державного кордону України розміщені 28 батальйонних тактичних груп збройних сил РФ.

За словами Хомчака, російські війська сконцентровані в Брянській, Воронезькій, Ростовській областях та на території тимчасово окупованого Криму. Крім того, ВС РФ під приводом військових навчань і тренувань стягують до кордону з Україною додаткові сили і засоби.

Однак сьогодні стало відомо, що польовий табір російських військ знаходиться неподалік від кордону з Харківською та Луганською областями у Воронезькій області . Як зазначають розслідувачі, концентрація російських військ біля Воронежа "викликає занепокоєння, бо її неможливо пояснити навчаннями чи навіть приготуваннями до українського наступу".

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: