fbpx
Сьогодні
15:21 08 Кві 2021

Наступного тижня Рада проведе два позачергових засідання, – нардепка Кравчук

Наступного тижня Верховний Рада проведе два позачергових пленарних засіданнях 13 і 15 квітня, на яких розгляне низку законодавчих ініціатив.

Про це повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук у Фейсбук.

"Наступного тижня у сесійній залі попрацюємо у "дві зміни": після звичайних засідань (за графіком) проведемо ще два позачергових щонайменше у вівторок та четвер. Важливі для українців законодавчі ініціативи не можуть чекати, поки пленарка у "штатному режимі" заблокована тисячами поправок від опозиції до земельних законів", – йдеться у повідомленні.

Зокрема нардепи планують розглянути:

  • "Проєкт Закону про конституційну процедуру" №4533. За словами Кравчук, його ухвалення забезпечить доступ до конституційного правосуддя через процедуру звернення з конституційною скаргою або ініціювання конституційних подань та звернень уповноваженими суб'єктами.
  • Президентський законопроєкт №4651, яким пропонується збільшити штрафи (у середньому на 8500-17000 грн), а також застосовувати покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 2-х років за умисне неподання декларації топ-чиновниками та суттєву брехню в декларації.
  • №4210 – про вдосконалення процедур оборонного планування з урахуванням досвіду держав-членів НАТО і держав-членів Європейського Союзу та забезпечення реалізації пріоритетів діяльності уряду.

Планують також розглянути у другому читанні три законопроєкти, які стосуються "валютних позичальників": 4475, 4398, 4399.

"Відкладати розгляд ми просто не можемо, адже 21 квітня спливає термін дії мораторію на виселення з єдиного житла", – вказує Кравчук:

  • №5014. Передбачає надання учням (студентам), які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, права вибору виду оцінювання їхніх результатів навчання (річне оцінювання/ ДПА/ЗНО), щоб мінімізувати ризики захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19) під час оцінювання результатів навчання.

Крім цього заплановано розгляд законопроєктів 5187-1, 5308, 3774, 4555, 4535.

Вказується також, що перелік може доповнюватись.

Як повідомляла Рубрика, за словами Арахамії,  парламент повинен працювати вдвічі потужніше, оскільки Рада продовжить розглядати численні поправки до земельного законопроекту № 2194.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: