fbpx
Сьогодні
21:27 07 Кві 2021

Зеленський провів зустріч з головою Військового комітету НАТО: про що говорили

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з головою Військового комітету НАТО Стюартом Пічем.

Глава держави подякував Альянсу за увагу до України та підтримку, пише Офіс Президента. 

«Ми вдячні за серйозну цікавість НАТО до ситуації в Україні, на сході та в окупованому Криму. Вдячні нашим партнерам за постійну підтримку нашого суверенітету й територіальної цілісності. На жаль, ми дійсно бачимо зараз ускладнення на сході України, саме на Донбасі. Дійсно бачимо збільшення кількості пострілів», – сказав Володимир Зеленський на початку зустрічі.

Президент зазначив, що Україна здійснила потужні кроки задля деескалації ситуації на сході, коли домоглася запровадження з 27 липня сталого режиму припинення вогню. Це мало результат – з початку дії режиму тиші до грудня 2020-го спостерігалися лише поодинокі постріли та значно зменшилася кількість загиблих захисників, констатував він. Однак, зауважив Глава держави, з грудня почалося ускладнення, і до цього часу Україна втратила понад 20 своїх воїнів.

У зв'язку з цим наша держава постійно закликає до дотримання режиму припинення вогню у тому форматі, в якому він діяв торік після 27 липня.

Також Президент України порушив питання дезінформації як потужного інструмента в гібридній війні.

Зазначимо, Литва запропонує союзникам надати Україні ПДЧ для вступу в НАТО.

Як повідомляла Рубрика, Росія продовжує загострювати ситуацію в Україні і біля кордону.

Через це 6 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ провів розмову з президентом Володимиром Зеленським.

Президент Зеленський публічно відповів генеральному секретареві НАТО Єнсу Столтенберґу, що План дій щодо членства України в НАТО стане справжнім сигналом для Росії.

У Кремлі відреагували на заяву президента Володимира Зеленського, та сказали, що вступ України до НАТО ще більше загострить ситуацію, а також, що для жителів окупованих територій це "глибоко неприйнятно". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: