fbpx
Сьогодні
11:57 07 Кві 2021

Українські школярі можуть взяти участь у Міжнародній молодіжній науковій олімпіаді: як це зробити

В Україні почався Всеукраїнський національний відбір Міжнародної молодіжної наукової олімпіади IJSO 2021.

Про це повідомляє Національний центр "Мала Академія Наук України"

Зазначається, що це одна з найпрестижніших міжнародних олімпіад для школярів, яка входить до 12 провідних олімпіад визнаних ЮНЕСКО і передбачає комплексну теоретичну та практичну перевірку знань та навиків одночасно з трьох природничих дисциплін: фізики, хімії та біології.

Конкурсна програма IJSO складається із змагання у теоретичних завданнях, тестах та вирішенні задач, а також командному турі, який передбачає роботу в групі з 3 осіб над експериментальними завданнями з фізики, хімії та біології.

Національним оператором IJSO в Україні виступає Національний центр "Мала академія наук України".

Взяти участь у національному відборі можуть школярі віком до 15 років, які володіють ґрунтовними знаннями одночасно з фізики, хімії та біології.

Всеукраїнський національний відбір включатиме 2 етапи, за підсумками якого буде визначено 6 знавців природничих дисциплін, які представлятимуть Україну на міжнародному фіналі в м. Дубай (ОАЕ).

Щоб взяти участь у національному відборі, необхідно до 30 квітня зареєструватися, заповнивши форму https://forms.gle/jPpcLEdwxDj6jvSY7. Тут же можна ознайомитися з матеріалами та програмою олімпіади. Відбір буде проходити у два етапи:

  • I етап – онлайн тестування з фізики, хімії та біології, що включатиме 45 завдань різного рівня складності (по 15 з кожного предмету) і триватиме 3 астрономічні години. Формат, рівень складності та процес оцінювання завдань відповідатиме вимогам проведення міжнародного фіналу IJSO;
  • II етап – навчально-підготовчий табір. Найкращі учасники І етапу будуть запрошені до участі у навчально-підготовчому таборі і проходитимуть підготовку спільно із членами програмного комітету.

За результатами кількатижневого табору 6 найкращих школярів отримають право представляти Україну на міжнародному фіналі IJSO.

Також зазначається, що у 2019 році Україна дебютувала на міжнародному фіналі IJSO виборовши 3 бронзові медалі, у 2020 р. був проведений І Всеукраїнський національний відбір, який об'єднав 671 учасника з 353 навчальних закладів усіх регіонів України.

Цього року на Всеукраїнському національном відборі будуть визначені 6 найкращих знавців природничих дисциплін, які представлятимуть Україну на міжнародному фіналі олімпіади.

А вже у 2022 р. міжнародний фінал IJSO відбудеться у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: