fbpx
Сьогодні
14:11 07 Кві 2021

Україна має отримати 32 млн доз covid-вакцини: цього достатньо на 2021 рік

Фото un.org

Україна має контракти на постачання 32 млн доз вакцини проти коронавірусу. Цього достатньо для щеплення більшості дорослого населення у 2021 році.

Про це говорили під час засідання Кабінету Міністрів, передає "Укрінформ".

"Зараз ми маємо контракти на постачання ще 24 млн доз вакцини. Це 10 млн (доз – ред.) вакцини Novavax, поставки якої ми очікуємо в липні цього року. 2 млн вакцини Covishield, 500 тис. якої майже використано. 1,5 млн доз цієї вакцини ми очікуємо найближчі місяці, в квітні-травні, щоб повністю закрити цей контракт. 2 млн вакцини китайського виробника Sinovak, 215 тис. доз вже знаходяться в Україні.

Вчора ми отримали підписаний з боку компанії Pfizer (контракт – ред.) на 10 млн доз вакцини, які будуть поставлені протягом 2021 року", – сказав Степанов.

Він додав, що з урахуванням поставок 8 млн доз вакцини, яких Україна очікує від глобальної ініціативи COVAX, загалом Україна має отримати 32 млн доз вакцини від коронавірусу.

У свою чергу Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що між урядом та виробниками законтрактовано достатню кількість безпечних вакцин, аби провакцинувати всіх бажаючих у цьому році.

"Ми говоримо про більшість населення України", – сказав Прем'єр-міністр.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: