fbpx
Сьогодні
15:24 07 Кві 2021

У Мінцифри припускають, що українські посадовці "нафантазували" біткоїни у деклараціях

У річних деклараціях за 2020 рік 652 чиновники задекларували 46 351 біткоїн на 75 мільярдів гривень. У Мінцифри припускають, що криптовалюту "нафантазували".

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Або вони їх нафантазували, щоб потім виправдати свій кеш і відбілити гроші, або прогресивних і далекоглядних інвесторів у нас більше, ніж ми думали", — зазначив міністр.

Як свідчать дані платформи відкритих даних Opendatabot, найбільше власників біткоїнів працюють у місцевих радах та Міністерстві оборони та поліції.

Найбільше біткоїнів у декларації вказав депутат Дніпровської міської ради В'ячеслав Мішалов — 18 тисяч (приблизно на мільярд доларів).

До трійки власників найбільшої кількості криптовалюти входить також перший секретар посольства України у В'єтнамі Петро Ленський (6 528 біткоїнів) та заступник голови Одеської обласної ради VIII скликання Олександр Урбанський (5 328).

Серед чинних народних депутатів біткоїнами володіє Анатолій Урбанський (4 256) та Анна Скороход (162).

Як повідомляла Рубрика, у грудні 2020 року 19-річний син нардепів від ОПЗЖ Наталії Королевської та Юрія Солода Ростислав Солод задекларував 185 000 одиниць криптовалюти, вартість чого на сьогодні складає 23,7 млн доларів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: