fbpx
Сьогодні
22:31 07 Кві 2021

Росія звернулась до України та НАТО зі скандальною заявою

Росія закликає Україну і країни НАТО «припинити русофобську пропагандистську кампанію» про ескалацію.

Про це йдеться в коментарі речника МЗС Росії, пише ДТ.

«Закликаємо Україну і країни НАТО припинити доходить до істерики русофобську пропагандистську кампанію, зупинити військові приготування і нагнітання напруженості в Донбасі та утримуватися від дій, здатних привести до дестабілізації ситуації на сході України. Виступаємо за врегулювання конфлікту на Донбасі виключно мирними засобами на безальтернативній основі мінського «Комплексу заходів», схваленої резолюцією 2202 СБ ООН», – сказано в заяві Захарової.

Також вона повідомила, що в Москві «звернули увагу на агресивну інформаційну кампанію, розв'язану останнім часом Україна і низкою західних країн, які намагаються звинуватити Росію в ескалації напруженості в Донбасі та російсько-українському кордоні».

Захарова стверджує, що російські навчання з бойової підготовки є «плановими» і регулярно проходять в цей проміжок часу, а також нібито не перевищують масштабів минулих років.

Раніше голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що Україна більше не проводитиме переговори щодо Донбасу в Мінську, оскільки Білорусь перебуває у сфері впливу Російської Федерації.

Крім того, Кравчук терміново звернувся до спецпредставниці ОБСЄ.

Нагадаємо, за останні два дні на Донбасі загинули четверо українських захисників.

Президент Володимир Зеленський цього тижня планує відвідати Донбас. Візит відбудеться на тлі загострення ситуації в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: