fbpx
Сьогодні
15:07 07 Кві 2021

Литва запропонує союзникам надати Україні ПДЧ для вступу в НАТО

Литва запропонує союзникам по НАТО надати Україні план дій щодо членства (ПДЧ), який дозволить країні стати членом Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив міністр закордонних справ Габріеліус Ландсбергіс на пресконференції з главою МЗС Іспанії Аранчою Гонсалес Лайя, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BNS.

"Найближчим часом ми повинні знову звернутися до колег з листом, щоб розглянути можливість надання ПДЧ Україні. Я переконаний, і ми вже почали обговорювати це питання з нашими колегами з країн Балтії, що НАТО могло б повторити свою пропозицію про надання Україні плану членства", – сказав Ландсбергіс

За словами Ландсбергіса, це буде "сильним сигналом для Росії про те, що трансатлантичний напрямок, обраний Україною, цінується і має підтримку в країнах НАТО".

Міністр також сказала, що питання України необхідно обговорити на саміті НАТО в червні.

Як повідомляла Рубрика, Росія продовжує загострювати ситуацію в Україні і біля кордону.

Через це 6 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ провів розмову з президентом Володимиром Зеленським.

Президент Зеленський публічно відповів генеральному секретареві НАТО Єнсу Столтенберґу, що План дій щодо членства України в НАТО стане справжнім сигналом для Росії.

У Кремлі відреагували на заяву президента Володимира Зеленського, та сказали, що вступ України до НАТО ще більше загострить ситуацію, а також, що для жителів окупованих територій це "глибоко неприйнятно". 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: