fbpx
Сьогодні
14:49 07 Кві 2021

Кличко закликав Кабмін виділити місця для хворих на коронавірус у відомчих лікарнях

Мер Києва Віталій Кличко закликав Кабінет міністрів надати доступ до лікування хворих на коронавірус киян у відомчих лікарнях, що розташовані у столиці.

Про це повідомляє пресслужба мера Києва.

"Ми щотижня, де можемо, додаємо в комунальних медзакладах ліжка. Але з такою динамікою розповзання хвороби і кількості госпіталізацій вже дуже скоро нам їх не вистачатиме.

Понад 10 тисяч ліжок є в інших відомчих лікарнях та закладах Академії медичних наук України. В академії нам зараз обіцяють 500 ліжок. Надали поки майже 100. Але ж цього замало! Сьогодні вага кожного ліжка – це людське життя!
ому я ще раз звертаюся і вимагаю від уряду, від МОЗ та керівництва Національної академії медичних наук: не нехтуйте киянами! Надайте доступ до лікування хворих на коронавірус киян у відомчих закладах, що знаходяться в столиці! Припиніть гратися в політику!", – зазначається у повідомленні.

За словами Кличка, у Києві за останні тижні зросла кількість хворих, госпіталізованих пацієнтів і зросла смертність від вірусу. Наразі щодоби помирають 40-50 людей. Також зростає кількість хворих, які перебувають у важкому стані і потребує кисневої підтримки.

Мер наголосив, що наразі заповненість столичних лікарень – 77%, і якщо найближчим часом не вдасться зупинити стрімке розповсюдження хвороби, то медична система столиці не витримає.

За словами Кличка, днями хворих нарешті розпочали приймати три лікарні "Укрзалізниці", але це робиться не в тій кількості, в якій обіцяли.

Мер зазначив, що наразі у Києві є приблизно 6,5 тисячі ліжок для хворих на коронавірус. З них, за його словами, понад 6200 ліжок місто підготувало самотужки, і ще трохи додалося за рахунок відомчих лікарень.

Рубрика:
Здоров'я Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: