fbpx
Сьогодні
16:35 07 Кві 2021

Кабмін підтримав постанову, яка потрібна для розробки супутника "Січ-2-30"

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка визначає умови створення оптико-електронної системи дистанційного зондування Землі "Січ-2-30" (Січ-2-1).

Рішення принято на засіданні 7 квітня, повідомляє "Укрінформ".

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, документ визначає основі умови створення оптико-електронної системи дистанційного зондування "Січ-2-30", забезпечення запуску та страхування космічного апарата та подальшої експлуатації системи.

Також визначаються джерела фінансування робіт та врегульовується питання оперативного доступу до космічної інформації.

Згідно з документом, ДП "Конструкторське бюро "Південне" імені М.К. Янгеля" є замовником робіт із забезпечення запуску космічного апарата та його страхування, а Національний центр управління та випробувань космічних засобів – оператором оптико-електронної системи дистанційного зондування Землі "Січ-2-30".

Раніше віцепрем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський заявив, що постанова відкриє шлях до здійснення всіх необхідних кроків для виведення космічного апарата на орбіту вже до кінця 2021 року.

Як повідомляла Рубрика, президент Зеленський поставив перед Мінстратегпромом завдання вивести на навколоземну орбіту космічний апарат дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) "Січ 2-30" до кінця цього року.

Довідка

"Січ-2-30" — український супутник оптико-електронного спостереження Землі. Спочатку розроблявся під назвою "Січ-2-1", потім він був перейменований у "Січ-2-30".

Супутник розробляється в рамках Національної космічної програми України і призначений для отримання цифрових зображень поверхні Землі у видимому й інфрачервоному діапазонах довжин електромагнітних хвиль і передачі інформації отриманих зображень наземному інформаційному комплексу космічної системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: