fbpx
Сьогодні
11:27 07 Кві 2021

Хабар брату скандального судді Вовка: під час обшуку НАБУ виявило мільйони доларів готівкою

Детективи Національного антикорупційного бюро  під час обшуків на місці отримання хабаря у 100 тисяч доларів виявили валюту готівкою та речі, схожі на антикваріат.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Як повідомляла Рубрика, 6 квітня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) проводило обшуки в ОАСК. В результаті було затримано двох адвокатів, один з яких рідний брат глави Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка.

За попередньою версією, вони мали отримати 100 тисяч доларів, які призначалися для самого судді Вовка. 

Як стало відомо сьогодні, під час цих  обшуків за місцем передавання хабаря знайшли предмети, схожі на антикваріат, документи на ім'я голови ОАСК та його близького родича.

Крім того, детективи виявили понад 3,7 мільйона доларів, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 100 шекелів та 230 тисяч гривень.

Нет описания фото.

Наразі вирішується питання про повідомлення підозри затриманим адвокатам.

Нагадаємо, 17 липня 2020 року НАБУ вручило підозри голові Окружного адмінсуду міста Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, шістьом суддям та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку. Їх підозрюють у спробі захоплення державної влади. Підозри НАБУ і САП ґрунтуються на вивченні записів розмов у кабінеті Вовка.

1 вересня Вища рада правосуддя відхилила клопотання генпрокурорки Ірини Венедіктової і відмовилася відсторонювати від посад Павла Вовка й інших суддів ОАСК, котрі фігурують у справі.

Самого Вовка двічі оголошували у розшук. 24 грудня детективи НАБУ вручили голові ОАСК повістку про виклик до Вищого антикорупційного суду. Однак він відмовляється свідчити, посилаючись на 63 статтю Конституції, яка дозволяє громадянину України не свідчити проти себе.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: