fbpx
Сьогодні
15:45 07 Кві 2021

Брата голови ОАСК Вовка відсторонили від роботи у Службі зовнішньої розвідки

Фото: НАБУ

Адвоката Юрія Зонтова, який є братом голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка, відсторонили від роботи в Службі зовнішньої розвідки на час досудового розслідування.

Про це повідомляють пресслужба СЗРУ та журналіст Юрій Бутусов у Фейсбук.

"Щодо інформації у ЗМІ про причетність співробітника СЗРУ до корупції. СЗРУ сприяє НАБУ у розслідуванні щодо причетності співробітника служби до корупційних проявів. За попередніми результатами власного розслідування, його затримання не пов'язано з діяльністю на посаді в СЗРУ.

Зазначаємо, що на період досудового розслідування фігурант відсторонений від виконання службових обов'язків у розвідувальному органі. Наголошуємо, що у Службі діє нульова толерантність до корупції. Наша принципова позиція – безкомпромісність і відкритість у боротьбі з її проявами", – написали у пресслужбі СЗРУ.

Зазначимо, що 6 квітня саме Бутусов повідомив, що НАБУ затримало на хабарі в $100 тис. рідного брата голови ОАСК Вовка: "Його звати Юрій Зонтов, і він заявив, що є співробітником Служби зовнішньої розвідки". Журналіст заявив, що рідне прізвище Павла Вовка – Зонтов, Вовк – це прізвище його дружини Світлани.

Як повідомляла Рубрика, 6 квітня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) проводило обшуки в ОАСК. В результаті було затримано двох адвокатів, які начебто обіцяли за 100 тис. доларів та через Павла Вовка вирішити питання з одним із суддів ОАСК про прийняття позитивного рішення.

7 квітня стало відомо, що в одного з адвокатів, який є братом голови ОАСК, під час проведення слідчих дій були виявлені і вилучені чималі суми грошових коштів готівкою: 80 тисяч доларів США (частина неправомірної вигоди), 3 мільйони 700 тисяч доларів США, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів стерлінгів, 230 тисяч гривень".

Також відомо, що Генпрокурорка Венедіктова вже підписала повідомлення про підозру адвокатам, серед яких брат голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: