fbpx
Сьогодні
13:20 07 Кві 2021

Екссуддя Тупицький знову не прийшов до суду, де йому мали обрати запобіжний захід

Печерський райсуд Києва переніс засідання з обрання Олександру Тупицькому запобіжного заходу на 15 квітня, бо екссуддя знову не прийшов.

Про це повідомив прокурор Олексій Донський, передає "Укрінформ".

"Засідання було перенесено на 15 квітня на 10 годину", – сказав Донський.

За його словами, Тупицький у середу на судове засідання знову не з'явився.

"Ним були надані документи, датовані 2018 та 2019 роками, щодо хвороби його матері, і він посилався на те, що начебто у матері відбувся невідкладний стан, у зв'язку з чим він виїхав за місцем проживання матері. Ми у даному випадку виходимо з того, що аналогічні документи, ті самі довідки 2018-2019 років, підозрюваний надавав і раніше у обґрунтуванні начебто поважності причин неявки до органу досудового розслідування.

Це було кілька місяців тому, коли йому мало бути здійснено повідомлення про підозру. Він нібито у зв'язку із погіршенням стану здоров'я матері тоді не з'явився, а у подальшому у всіх своїх скаргах і клопотаннях посилався на те, що у той день він знаходився на робочому місці у КСУ", – розповів прокурор.

За його словами, якби мав місце той невідкладний стан, на який він посилається, то у випадку такого невідкладного стану завжди викликається "швидка", а "швидка" завжди залишає карту виїзду вдома.

"Тобто, якби ці обставини мали місце, то сторона захисту могла б надати цю карту виїзду і цим підтвердити, що обставини, пов'язані зі станом здоров'я матері, дійсно відбулися. Цього не було, тобто, жодних документів, які б підтверджували ці обставини, не було. Але було надано розпорядження на бланку голови КСУ, датоване сьогоднішнім днем, що він нібито відбуває у відпустку", – поінформував Донський.

Щодо інформації, яку надав захист Тупицького на минулому засіданні, що він нібито не міг зайти в суд, бо там щось загрожувало його безпеці, прокурор поінформував, що сторона обвинувачення надала суду інформацію від Управління держохорони про те, що його взагалі не було під судом, і що його життю загрози не було.

"Заважаючи на всі ці обставини, ми ставили перед судом питання про застосування приводу. Але суд не прийняв рішення про привід, і засідання було перенесено", – сказав він.

Донський пояснив, що відповідно до норм КПК, клопотання про застосування запобіжного заходу не може бути розглянуто без підозрюваного.

На це засідання пустили лише представників 5 телеканалів, понад 10 представників різних ЗМІ не змогли потрапити у засідання. Представники охорони у суді пояснили, що це відбулося у зв'язку з карантином.

Як повідомляла Рубрика, кримінальну справу Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило стосовно Тупицького за фактом вчинення самоправства.

Крім того, 2 березня голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив до суду два протоколи про адміністративне порушення стосовно Тупицького.  Однак 26 березня Тупицький не прийшов до суду. Того ж дня НАЗК склало на нього ще один протокол.

27 березня Зеленський скасував указ про призначення Тупицького суддею КСУ. Президент Зеленський заявив, що Тупицький та Касманін "можуть відправлятися на заслужений відпочинок".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: