fbpx
Сьогодні
13:02 06 Кві 2021

Україна ініціює екстрене позачергове засідання ТКГ через загибель 3 військових в ООС

English version here

Фото: ukrinform.ua

Україна ініціює екстрене позачергове засідання ТКГ.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби української делегації, передає УНН.

В українській делегації заявили, що з моменту минулого засідання 30 березня внаслідок обстрілу позицій Збройних Сил України був поранений мирний житель Красногорівки Донецької області. Крім того, в результаті прицільного вогню противника загинули три військовослужбовці ЗСУ, ще чотири отримали бойові поранення і травми.

Ці грубі порушення режиму припинення вогню на тлі безпрецедентного посилення угрупування військ Російської Федерації поблизу державного кордону України і войовничої риторики представників ТОРДЛОУ викликають глибоку стурбованість у політичного керівництва України та міжнародних партнерів, зазначили в делегації.

"Виходячи з цього, керуючись пунктом 4 Доповнення до Комплексу заходів з виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року за підсумками консультацій ТКГ від 29 вересня 2015 року Глава Української делегації Л.Кравчук звернувся до керівництва ОБСЄ підтримати ініціативу України про скликання екстреної зустрічі Тристоронньої контактної групи для обговорення питань щодо негайного вжиття рішучих заходів з відновлення режиму припинення вогню і повернення до суворого виконання домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року", — йдеться в повідомленні пресслужби.

Як повідомляла Рубрика, ввечері 5 квітня проросійські бойовики обстріляли зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів українські позиції біля Авдіївки. В результаті ворожого обстрілу смертельне поранення отримав військовослужбовець Об'єднаних сил.

Сьогодні стало відомо, що в зоні ООС від ворожої кулі минулої доби загинули ще 2 військослужбовців.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: