fbpx
Сьогодні
20:32 06 Кві 2021

У Литві заявили, що винищувачі НАТО 7 разів за тиждень піднімали через російські літаки

Винищувачі НАТО сім разів піднімалися в повітря для ідентифікації та супроводу військових літаків Російської Федерації в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем. Перехоплення літаків проходило в період з 29 березня по 4 квітня.

Про це повідомили у пресслужбі Міноборони Литви.

У більшості випадків авіація НАТО піднімалася в повітря через військові літаки РФ з відключеними транспондерами. Тільки з одиницями вдалося налагодити радіозв'язок.

Найбільшу кількість вильотів – три рази за день – відбулося 31 березня. В той день винищувачі загону повітряного патрулювання перехопили один Іл-20, що летів з Калінінграда на материкову частину Росії з вимкненим бортовим транспондером, підтримуючи радіозв'язок, без плану польоту.

Також винищувачі НАТО перехопили два Су-27, що летіли в та з Калінінграда, без використання бортових транспондерів, без підтримки радіозв'язку і без плану польоту. Військово-повітряні сили НАТО перехопили один Ту-134, який летів з материкової частини Росії в Калінінград з включеним бортовим транспондером, підтримуючи радіозв'язок, без плану польоту.

31 березня винищувачі НАТО перехопили один Іл-20, що летів з материкової частини Росії в Калінінград без використання бортового транспондера, підтримуючи радіозв'язок, і без плану польоту.

Як повідомляла Рубрика, НАТО застерігає Росію від подальшої ескалації ситуації в Україні на тлі переміщення російських військ біля українського кордону та порушень припинення вогню на Донбасі.

Також відомо, що Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг у розмові з Зеленським висловив стурбованість російською військовою активністю біля кордонів з Україною.

Своєю чергою Зеленський назвав вступ до Північноатлантичного альянсу єдиними шляхом до закінчення війни на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: