fbpx
Сьогодні
09:21 06 Кві 2021

Степанов пояснив, що передбачає Національний план вакцинації від коронавірусу

English version here

Національний план вакцинації передбачає підняття питання щеплення на вищий рівень.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає "Укрінформ".

"Коли ми говоримо про нашу дорожню карту вакцинації, національний план, в якому передбачено 5 етапів вакцинації, це документ, який затверджений МОЗ, та який діє на території всієї країни. Він має більш медичний аспект, тому що вакцинація — це медична дія.

Коли ми говоримо про те рішення РНБО, яке було втілено в життя указом Президента, то це навпаки підняття питання вакцинації на більш високий рівень, з доєднанням туди інших міністерств, наприклад МЗС, як міністерства яке буде зараз максимально допомагати в отриманні та доставлення вакцин в Україну, так і ОДА, органів місцевого самоврядування", – розповів Степанов.

Він додав, що буде відповідно інтеграція до нового плану діючої дорожньої карти щодо вакцинації, з урахуванням всіх етапів, всіх груп ризику, які мають бути щеплені першочергово.

В Національному плані вакцинації, який має бути створений відповідно до указу Президента, також буде чітко передбачено кількість вакцинованих конкретно по місяцях.

Так за словами Степанова, до кінця 2021 року має бути вакцинована переважна більшість населення України, щоб був сформований колективний імунітет.

Як повідомляла Рубрика, президент Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 квітня 2021 року "Щодо Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до кінця 2021 року".

Згідно з рішенням РНБО, Кабінет Міністрів України у семиденний строк має забезпечити розробку та затвердження Національного плану вакцинації проти COVID-19 з урахуванням найкращого міжнародного досвіду, має бути встановлена мінімально необхідна щомісячну кількість щеплень, визначені джерела та строки постачання вакцин, особи, відповідальні за реалізацію плану.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: