fbpx
Сьогодні
21:35 06 Кві 2021

"Росія тестує Вашингтон і шле сигнал Заходу": Кулеба прокоментував ескалацію в Донбасі

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що загостреннями в Донбасі Росія намагається послати сигнал Заходу та протестувати Сполучені Штати Америки.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"По-перше, це сигнал для України, намагання нас залякати, зробити більш зговірливими на переговорах. Росіяни використовують цю ескалацію як спосіб зміцнити свої позиції у Нормандському форматі, – заявив Кулеба. – Крім того, це сигнал країнам Заходу загалом, своєрідна відповідь, зокрема і на санкції проти Москви через справу Олексія Навального. Меседж Кремля: що би ви не робили, ми робимо і будемо робити все, що захочемо".

Кулеба також додав, що дії Росії – намагання протестувати США. Міністр задоволений тим, як Штати на це реагують.

"Лише протягом минулого тижня провели розмови міністри закордонних справ наших країн, міністри оборони, керівники штабів, радник Президента США з питань національної безпеки і керівник Офісу президента України, а наприкінці тижня провели розмову і президенти України та США. Вперше в історії за такий короткий проміжок часу ми мали такий насичений багаторівневий контакт між Україною із США. Крім того, дуже чіткі сигнали, які публічно пролунали від американців, безперечно, були почуті в Москві", – зазначив Кулеба.

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський цього тижня планує відвідати Донбас. Візит відбудеться на тлі загострення ситуації в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Раніше голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що Україна більше не проводитиме переговори щодо Донбасу в Мінську, оскільки Білорусь перебуває у сфері впливу Російської Федерації.

Крім того, Кравчук терміново звернувся до спецпредставниці ОБСЄ.

Нагадаємо, за останні два дні на Донбасі загинули четверо українських захисників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: