fbpx
Сьогодні
14:30 06 Кві 2021

Науковці ЄС заявили про наявність зв'язку між вакциною AstraZeneca та появою тромбів

Високопоставлений представник Агентства з лікарських засобів ЄС (EMA) заявив про зв'язок між вакцинацією препаратом Astrazeneca і виникненням тромбів у окремих вакцинованих людей.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Il Messaggero.

"На мій погляд, зараз ми можемо це сказати, очевидний зв'язок з вакциною. Однак, що викликає таку реакцію, ми досі не знаємо. Ці церебральні тромбози з недостатністю тромбоцитів, мабуть, є основним фактором, що вимагає дослідження. У підсумку: в найближчі кілька годин ми скажемо, що зв'язок існує, але нам ще належить зрозуміти, як це відбувається", – сказав глава відділу вакцинації EMA Марко Кавалері в інтерв'ю виданню.

За його словами, серед вакцинованих людей більше випадків церебрального тромбозу з дефіцитом тромбоцитів серед молодих людей, ніж очікували в ЕМА.

"Наш процес оцінки ще далекий від завершення. Справа в тому, що на цьому тижні ми почнемо давати деякі попередні визначення, але навряд чи у нас вийде вказати вікові обмеження, як це зробили різні країни. З тієї простої причини, що ми є регулюючим органом і повинні мати дуже точні дані про співвідношення ризику і користі", – сказав Кавалері.

"Ми намагаємося отримати точну картину того, що відбувається, щоб детально визначити, наскільки цей синдром викликаний вакциною", – додав Кавалері.

Зазначимо, що до цього часу EMA рекомендувало вакцину Astrazeneca як безпечну і, як британо-шведський виробник, і вказувало на відсутність доказів зв'язку між вакциною і тромбами. Однак кілька країн ЄС, включаючи Німеччину, обмежили використання вакцини.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: