fbpx
Сьогодні
10:53 06 Кві 2021

НАТО застерігає Росію від подальшої ескалації ситуації в Україні

НАТО застерігає Росію від подальшої ескалації ситуації в Україні на тлі переміщення російських військ біля українського кордону та збільшення кількості порушень угоди про припинення вогню на Донбасі.

Про це заявив речник NАТО виданню WELT, яке опублікувало його коментар у вівторок, 6 квітня, пише "DW".

"NАТО продовжуватиме підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України. Ми залишаємось пильними і продовжуємо дуже уважно стежити за ситуацією", – сказав речник NАТО.

Він додав, що "дестабілізаційні заходи з боку Росії підривають усі зусилля щодо деескалації напруженості у рамках укладеної за участі ОБСЄ угоди про припинення вогню від 27 липня 2020 року".

За словами представника NАТО, 1 квітня представники Альянсу провели нараду для обміну думками щодо поточної безпекової ситуації на Чорному морі. "Союзники поділяють занепокоєння з приводу широкомасштабної військової діяльності Росії в Україні та навколо неї.

Також союзники стурбовані тим, що Росія порушила угоду про припинення вогню від липня 2020 року, що призвело до загибелі чотирьох українських військових", – наводить видання слова речника NАТО.

Напередодні Державний департамент США висловив стурбованість пересуванням російських військ біля кордонів України та звернувся до Москви за поясненнями.

До цього глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що дуже занепокоєний через переміщення Росією її військ біля кордону з Україною та заявив про непохитну підтримку України з боку ЄС.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: