Новини

Кравчук вимагає терміново провести засідання ТКГ

Голова української делегації Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук терміново звернувся до спецпредставниці ОБСЄ.

Про це він розповів в на телеканалі "Україна 24".

"3 години тому я письмово звернувся до пані Хайді Грау з пропозицією, з огляду на те, що знову загинули 2 українських солдати, і ситуація на Донбасі дуже напружена, провести терміново засідання Тристоронньої контактної групи. Я думаю, що воно ще не розглянута, а якщо розглянута, то відповіді ще немає. Сподіваюся на відповідь", — сказав він.

Кравчук розповів, що вже пропонував прийняти заяву про відновлення режиму припинення вогню.

"На минулому засіданні з самого початку я звернувся до учасників з пропозицією, враховуючи, що ситуація складна, і тоді загинули 4 українських солдати і 2 були поранені, прийняти заяву або звернення, в якому акцентувати на тому, щоб повернутися в рамки тиші, припинення вогню, яке було прийнято 22 липня минулого року. Посол Чевік навіть сформулював це питання текстуально. Цей документ підтримала і Хайді Грау. Але чомусь російська сторона, пан Гризлов, не підтримала ту ініціативу.

Я думаю, що на тому засіданні можна було б повернутися до цієї ідеї, враховуючи, що ми перебуваємо фактично напередодні великого свята Христового Воскресіння, і можна було б поставити питання, що нехай значення цього свята могло б стати початком не просто перемир'я, але і зупинки вогню на всьому фронті. Думаю, що ми підготуємо відповідний документ", — сказав він.

Зазначимо, сьогодні, 6 квітня, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили обстріл позицій українських захисників.

Внаслідок ворожого мінометного вогню один український захисник отримав поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та на жаль, під час евакуації він помер.

Також, внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення несумісні з життям.

Свіжі дописи

  • Новини

Ворог атакував КАБами село на Харківщині, є руйнування

У ніч на 29 квітня російські війська обстріляли керованими авіабомбами село на Харківщині. Про це… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Україна зможе отримувати кошти на фінансування війни до 2028 року

Україна отримала від Сполучених Штатів життєво важливу військову допомогу в розмірі 61 млрд доларів. Проте… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Латвія передала Україні обладнання для відновлення енергетики: трансформатор із Ризької ГЕС та інше

Акціонерне товариство Latvenergo з метою відновлення енергосистеми України передало пакет обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури.… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У ISW зазначили, що відхід військ ЗСУ з позицій не сприяє швидким тактичним успіхам росіян

Експерти Інституту вивчення війни вважають, що відхід Сил оборони з позицій від Бердичів, Семенівки та… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Головнокомандувач ЗСУ показав авіаудари по місцях зосередження особового складу росіян

Військові Збройних сил України завдали ударів по місцях зосередження російських загарбників. Про враження цілей у… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ знищили ще понад 1300 окупантів та 37 артсистем

Минулої доби, 28 квітня, Сили оборони ліквідували ще понад 1300 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.