fbpx
Сьогодні
21:15 05 Кві 2021

В окупованому Єнакієвому бойовики будують укріплення

Фото: Донпресс

В окупованому Єнакієвому і поблизу траси Харків-Ростов почалося будівництво укріплень бойовиків НЗФ.

Про це пишуть місцеві жителі в соціальних мережах, повідомляє Східний варіант.

За їх словами, лінію оборони будують прямо в межах міста – на околиці.

"Мабуть справа зовсім погана. Вчора повідомили мені з Єнакієвого, що будують лінію оборони на околиці міста. Ну для Єнакієвого слово "околиця" – це відносне поняття, оскільки місто можна перетнути вздовж і поперек за п'ять хвилин на машині. Рови, окопи для піхоти і для техніки, вали з ґрунту", – написав місцевий житель.

За його словами в Єнакієвому НЗФ турбуються, що ЗСУ можуть дійти і туди.

"До лінії зіткнення напевно кілометрів двадцять-тридцять по прямій. Інформацію перевірив з двох джерел. Спочатку звичайно не повірив. Такі ж такі рухи починалися в червні 2014-го і блокпости з окопами і військовими прибрали лише через півроку після боїв у Вуглегірську, наприкінці 2015-го року. (Безлер не дасть збрехати). І ось знову ", – пише донеччанин.

Прихильники НЗФ обурені тим, що ця інформація з 'явилася в соціальній мережі, – на їхню думку, це полегшує роботу української розвідки. Стверджують ресурси ОРДО

При цьому донеччани відзначають, що окопи ніяк не допоможуть членам НЗФ, якщо ВСУ будуть наступати.

"Всі ці блокпости створені тільки що б людей мирних тероризувати", – пишуть коментатори.

При цьому окопи з'явилися і в інших місцях – за даними місцевих жителів, їх уже вирили "вздовж траси" Харків-Ростов "і селища Карло-Марксове", яке примикає до окупованої Горлівки.

"Укріплення будують біля Горлівки. Більше в Єнакієвому ніде подібного немає", – повідомив очевидець.

Фото "окопів", які роблять проросійські окупанти також опублікували очевидці.

30 березня Верховна Рада схвалила заяву з вимогою до Російської Федерації негайно припинити бойові дії та дотримуватися режиму припинення вогню, а також із закликом до світової спільноти про продовження і посилення політичного та економічного тиску на РФ з метою припинення агресії проти України.

Під час засідання ТКГ Леонід Кравчук запропонував поновити всеосяжне припинення вогню з 1 квітня, однак Росія відмовилася.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Раді заявив, що на окупованих Росією територіях України перебуває до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Також Хомчак заявляв, що Україна готова наступати на Донбасі. Однак перед цим необхідно оцінити ризики та прорахувати сили й можливості української держави та армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: