fbpx
Сьогодні
16:02 05 Кві 2021

У Росії заявили, що обговорюють з США ситуацію в Україні на високому рівні

Російська Федерація і США ведуть контакти щодо України на високому рівні. Зокрема, обговорюють ситуацію на Донбасі та останню ескалацію.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков, передає РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.

"Ми з американцями контактуємо. Це проводиться на високому рівні", – зазначив він.

За його словами, Вашингтон висловив Москві заклопотаність з приводу чергової ескалації конфлікту на Донбасі, на що "ми їм у відповідь сказали, що ця заклопотаність безпідставна".

Рябков, коментуючи стягування російських військ до кордону України, підкреслив, що російська армія здійснює на своїй території ті заходи, які вважає потрібними.

"І якісь американські сигнали не мають до цього жодного відношення. Можна сказати, що ми ці сигнали повністю ігноруємо", – додав Рябков.

30 березня Верховна Рада схвалила заяву з вимогою до Російської Федерації негайно припинити бойові дії та дотримуватися режиму припинення вогню, а також із закликом до світової спільноти про продовження і посилення політичного та економічного тиску на РФ з метою припинення агресії проти України.

Під час засідання ТКГ Леонід Кравчук запропонував поновити всеосяжне припинення вогню з 1 квітня, однак Росія відмовилася.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Раді заявив, що на окупованих Росією територіях України перебуває до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Також Хомчак заявляв, що Україна готова наступати на Донбасі. Однак перед цим необхідно оцінити ризики та прорахувати сили й можливості української держави та армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: