fbpx
Сьогодні
19:56 05 Кві 2021

У Києві відкладуть завершення опалювального сезону: що відомо

У КМДА кажуть, що відтерміновують відключення опалення щонайменше до 10 квітня.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

"У зв'язку з тим, що у столиці в наступні дні зберігається прохолодна погода і середньодобова температура нижча +8 градусів, відключення тепла у Києві змушені відтермінувати на кілька днів. Зокрема, в середу вночі температура опуститься до -1 градуса та можливий сніг, а в четвер температура в нічний час триматиметься на позначці 0 градусів", – йдеться в повідомленні.

Рішення також зумовлене посиленням карантинних обмежень, у зв'язку з якими частина киян працюватиме дистанційно з домівок.

В Київоблдержадміністрації зауважили, що згідно з прогнозами синоптиків підстави розпочати відключення тепла у столиці з'являться з 10 квітня.

"Також звертаємо увагу, що будь-яка будинкова громада може відключитись від опалення шляхом прийняття рішення на загальнобудинкових зборах і подати відповідний протокол теплопостачальній компанії", – додали в КМДА.

Водночас соціальні об'єкти, як то – лікарні, садочки та школи – відключатимуть лише за відповідними заявками керівників закладів.

"Рішення про відключення тепла приймається, коли середньодобова температура підніметься вище +8 градусів за Цельсієм протягом трьох днів", – підкреслили в КМДА.

Зазначимо, у МОЗ прогнозують зростання захворюваності на COVID до 25 000 випадків на добу.

Зазначимо, сьогодні у Києві перший день локдауну.

Департамент транспортної інфраструктури КМДА видав уже 437 тисяч спецперепусток для користування громадським транспортом. Сьогодні планується видати ще 63 тисячі.

Через введення спецперепусток вранці затори паралізували рух, а ціни на таксі злетіли в кілька разів. Наприклад, поїздка від метро Почайна до Майдану Незалежності обійдеться не менше ніж в 200 грн, з Позняків до Контрактової площі – дорожче 400 грн

Також стало відомо, що правоохоронці виявили 18-річну киянку, яка продавала у соцмережі підроблені спецперепустки за 200 гривень.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: